Een tapinstallatie moet natuurlijk goed worden onderhouden. Het reinigen van een tap speelt hierin een belangrijke rol. Na een tijdje blijven er vaak aanslag, vuil en bierresten in de leidingen zitten, en dit wilt u natuurlijk niet in uw vers getapt biertje terugvinden.

Daarom raden wij aan om regelmatig uw tap te reinigen, zodat u altijd kunt genieten van een perfecte en risicovrij biertje.

Wij zullen hieronder een korte uitleg geven hoe u bijvoorbeeld een tapinstallatie kunt reinigen. In onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft om uw tapinstallatie professioneel te reinigen.

Mocht u er toch niet uitkomen of wilt u het liever door iemand laten doen? Dan kunt u ook bij ons terecht. Bierkoel heeft namelijk een eigen technische dienst en bij ons kunt u terecht voor het reinigen van uw tapinstallatie of voor al uw taptechnische problemen.

 

Biertapreiniging in stappen

 

Stap 1: Fustenkoppeling loskoppelen.

  • Alle kranen dichtdraaien en de koppelingen schoonspuiten met water.

Stap 2: De kop schoonmaken.

  • Druk de borstel in de opening van de tapkop en haal deze meerdere malen heen en weer.

Stap 3: Waterslang aansluiten.

  • De waterslang kan rechtstreeks vanaf de kraan worden bevestigd, middels een doorspoelkoppeling.

Stap 4: Schoonmaakadapter aan de koppeling.

  • Koppel de fustkoppeling aan de schoonmaakadapter. Deze sluit vervolgens aan op dezelfde wijze als je bierfust.

Stap 5: Water door de slang en biertap

  • Laat het water even doorstromen. Sluit de tapkraan en de waterkraan.

Stap 6: Reinigingsspons

  • De bierleiding van de bierfustkoppeling verwijderen en daar steekt u een reinigingssponsje in. De sponsjes zijn iets groter als de binnendiameter van de bierslang. Sluit de bierleiding weer aan op de bierfustkoppeling en sluit deze vervolgens aan op de reinigingsadapter. Zet druk op de koppeling door water aan te sluiten en tap tot het sponsje in de emmer valt.

Stap 7: Na afloop

Zet na gebruik water op alle leidingen en spoel deze door. Zet bierleidingen die u niet dagelijks gebruikt, op water. Zo voorkomt u vervuiling. Als u de tapinstallatie langere tijd niet gebruikt, moet u deze altijd eerst doorspoelen, daarna met lucht en/of koolzuur(indien aanwezig) leegblazen en droogmaken.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het reinigen van een tapinstallatie een simpele taak, mits u beschikt over de juist onderdelen zoals: spoeltanks, doorspoelkoppelingen, reinigingssponsjes, reinigingsborstels en reinigingsmiddelen.  Alle onderdelen kunt u allemaal terugvinden in onze webshop.

 

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Contact